Veikle Balders Landsfinale 2021

Veikle Balders Landsfinale 2021

Publisert av Lasse Holmen den 30.05.21. Oppdatert 03.06.22.

Veikle Balders Landsfinale blir i år arrangert på Biri 8. og 9. oktober. Som i fjor, har Veikle Balders Landsfinale foregått med direkte påmelding etter «Først til mølla-prinsippet». Flere av landets største utstillinger er også i år avlyst pga. coronapandemien. Siden flere områder i landet derfor blir uten eller med dårlig offisielt utstillingstilbud, har Veikle Balders utstillingskomite valgt å gå for at det blir direkte påmelding til Landsfinalen dette året også. Utstillingskomiteen er meget godt fornøyde med den gode påmeldingen til Landsfinalen også i år! Hele 62 hester er meldt, fordelt på 32 hingster og 30 hopper. Dette blir en flott mønstring av våre fremtidige kaldblodstravere på Biri.

Landsfinalen vil bli arrangert etter samme mal som tidligere og er for toårige kaldblods hopper og hingster. Det blir både en eksteriørbedømmelse og en travprøve. Seks hester i hver klasse går videre til semifinale lørdag formiddag. Der velges det ut tre hopper og tre hingster til en finale, der disse så rangeres i kvalitet I, II og III. Som tidligere blir det pengepremier til alle som går videre. Det er mønstringspremie til beste mønstrer og diverse gavepremier. Dagens Hest får en sølvpokal fra DNT. Dette er en superfinale mellom beste hoppe og beste hingst. Fredag kveld ønsker vi å samle alle utstillere/eiere/oppdrettere og andre interesserte kaldblodsfolk til en felles middag og sosialt samvær i restauranten på Biri travbane.

Middagen fredag kveld vil også være åpen for andre som ønsker å delta. Da får alle hestene sin omtale og de seks beste hoppene og seks beste hingstene blir valgt ut til semifinale lørdag. Pris kr.425 pr stk. Meny: Hovedrett – Helstekt elgbiff med kremet viltsaus, baconstekt rosenkål, sauterte grønnsaker, sopp, ovnsbakte poteter og tyttebær. Multefromasj med krem og multer. Betales ved inngangen. Evt. drikke kommer i tillegg. Påmelding må skje innen mandag 4. okt. kl 1200 på mail til biri@rikstoto.no og merkes Veikle Balder middag 8.okt. Husk å skriv hestens navn ved påmeldingen eller hvem du ønsker å sitte sammen med.

VEIKLE BALDERS LANDSFINALE VIL BLI ÅPEN FOR PUBLIKUM I ÅR.

Da regjeringen 25/9-21 kl. 1600 åpner opp Norge igjen, blir det ingen begrensninger på antall deltagere på arrangementer. Derfor kan vi nå tillate publikum å komme på Landsfinalen. Den tidligere angitte begrensningen på to personer pr hest oppheves også.  Personer med symptom på luftveissjukdom eller som er i karantene eller isolasjon kan dog ikke komme. Fortsatt gjelder at alle må være nøye med hygiene etc.

Vil også påminne om at de som behøver bestiller rom for overnatting, det blir snart fullt. Veikle Balder har oppnådd en gunstig pris på overnatting på Honne Hotell og Konferansesenter. Prisene er enkeltrom 895 kr/natt og dobbeltrom 1100kr/natt. Dette er inkludert frokost. Honne har også buffe torsdags kveld for de som kommer da. Denne betales separat direkte til hotellet. Ved bestilling av overnatting på Honne, så gjøres det helst på mail til pamelding@honne.no og NB! oppgi Referansekode #16847 Telefon til hotellet er: 97508100 

Samme helg er det kåring av kaldblods avlshingster og en V75 kjøring med bare kaldblodsløp. Bl.a. går begge finalene i Veikle Balder Cup denne lørdagen på Biri.

Foreløpig tidsskjema Veikle Balders Landsfinale for 2-årige kaldblodshester 2021: 

Fredag 8. oktober:

07.30-08.00    Registrering (OBS: vil også foregå torsdag kl 16.00 til 22.00)

08.05-08.20    «Informasjonsmøte» for utstillere tas i år over høyttaler. Følg med!

08.30- Visning i ringen hingster og hopper i pulje I, se detaljert tidsskjema i katalogen.

            OBS! fotografering direkte etter visning

10.00- Travprøve for hingster pulje II 1000m.

Ca 10.45       Travprøve for hopper pulje II 1000m

12.00-  Visning i ringen for hopper og hingster i Pulje II, se detaljert tidsskjema i katalogen..

            OBS! fotografering direkte etter visning

14.00   Travprøve for hingster pulje I 1000m.

Ca 14.45       Travprøve for hopper pulje I 1000m

Kåring av kaldblods avlshingster pågår parallelt

–                      Endringer i tidskjema kan forekomme, følg med over høyttaler!

19.00   Middagsbuffè for deltagere på Landsfinalen med premiering av hestene, i restauranten Biri Travbane. Utdeling av TGN`s mønstringspremie til beste mønstrer. Egen påmelding til middagen.          

Lørdag 9. oktober:

10.00   Semifinale og finale Veikle Balders Landsfinale

            Premieutdeling og fotografering

13.00   V75 løpene starter – bare kaldblodsløp, bla Veikle Balder Cup finaler

 

Ved spørsmål kontakt Målfrid Vatne (90716901) eller Egle Morstad (41753577). Forespørsel kan også sendes post@veiklebalder.no.

VELKOMMEN TIL HØSTENS KALDBLODS-MEETING PÅ BIRI !

Vennlig hilsen     

Utstillingskomiteen i Kaldblodsforeningen Veikle Balder.