Veikle Balder UNG

Veikle Balder UNG

Publisert av Renate Ugelstad den 27.09.22.

Som en del av Foreningens ungdomssatsning Veikle Balder UNG, deles det ut en pris til en ung deltager som utmerker seg spesielt både på og utenfor banen. Under Årets Veikle Balder Mesterskap var det hele 11 kandidater, og det ble bestemt at det skulle utdeles to priser.

Kriterier: Tildeles en ung rytter/kusk som i særdeleshet utmerker seg i form av for eksempel god omgang med hesten, omgjengelighet, hjelpsom, inkluderende, gode resultater fra stevner eller lignende. Kan tildeles til og med det året rytter fyller 19 år.

 2 personer er ansvarlig for å prate med/observere alle aktuelle kandidater og ta en helhetlig og gjennomtenkt avgjørelse for hvem som skal tildeles prisen. En kortfattet begrunnelse bør skrives ned.

 

Prismottaker 1:

Eleonora Caune,15 år med Brunteblakken 16 år e. Slogum Bjørn deltok fra Østmarke Rytterklubb. Brunteblakken ga seg på travbanen i 2020 med 75.302 kr innkjørt. Han går nå som rideskolehest på Alna Ridesenter.

Ekvipasjen tok 2. plass i dressurridning LD, og deltok videre i dressurridning LC, sprang 80 cm og 90 cm samt Grenmesterskap Sprang.

 Begrunnelse:

En talentfull og dyktig rytter som ikke helt fikk vist hva hun kunne i dag. Hun har god sits og gode hender og kan som rytter nå langt.

 

Eleonora Caune, 15 år  Foto: Veronika Paltto

 

 

Prismottaker 2:

Ingrid Mogstad, 15 år med Lille Vilma 10 år e. Åsajerven deltok fra Austrått Hestesportsklubb. Lille Vilma er fortsatt aktiv i travet med 430.306 kr innkjørt per nå, og har seiersdefilert 2 ganger på Varig Orkla Arena i år.

Ekvipasjen deltok i dressurridning LC, tok 1. plass i både sprang 80cm og 90cm, og Gullmedalje i Grenmesterskapet i Sprang.

Begrunnelse:

Pen, fornuftig ridning; holdt hodet kalt i omhoppningen hvor hun fokuserte kun på arbeidsoppgaver og ikke resultat. Videre en hun en god representant for sporten; hun kjører ponnitrav og tar snart Montelisens.

 

Ingrid Mogstad, 15 år   Foto: Renate Ugelstad