Lars Romtveit fikk Veikle Balders Hederspris 2024

Lars Romtveit fikk Veikle Balders Hederspris 2024

Publisert av Vidar Arnesen den 24.02.24. Oppdatert 24.02.24.

Foto Øystein Gamlem

Veikle Balders Hederspris 2024 gikk til Lars Romtveit

Veikle Balders Hederspris kan tildeles personer som har gjort en særlig fortjenestefull innsats i samsvar med foreningens formålsparagraf.

 Foreningen har som formål å fremme utviklingen av kaldblodshesten bl.a. gjennom:

 – Å fremme avlsarbeidet på en måte som ivaretar hestens allsidighet til beste for samfunnet.

– Å ta vare på og forbedre kaldblodshestens konkurransemuligheter.

– Å spre opplysninger om kaldblodshesten, samt å samle personer som er interessert i

   kaldblodshesten.

– Utdanning og ungdomsarbeid, skape interesse og ressurser med formål å bevare den

   kulturbærer kaldblodshesten er.

 

 Lars Romtveit oppfyller alle kravene, og kan bære den kjønnsnøytrale hedersbetegnelsen HESTEKAR med ære og verdighet.

 Lars har en helt egen evne til å lese hester og å kunne spille på lag med dem. Denne empatien har resultert i at mange hester har blomstret ut til fulle først da de kom i trening hos ham. Parallelt med trenervirksomheten, har Lars drevet avlsstasjon.

Lars har ei imponerende resultatliste som travtrener. Den inneholder flere seire i hvert av de større løpene som Norsk Travkriterium, HM Kongens Pokalløp, Norsk Travderby, Jacob Meyers Pokalløp, Lars Laumbs Løp, Alm Svartens Æresløp og Norgesmesterskapet. Veldig mange avlshingster har blitt kåret på bakgrunn av prestasjoner med Lars som trener.

Lars har vært raus med å gi unge talenter utviklingsmuligheter i sulkysetet, i montesalen eller i utstillingsringen. Flere av våre ledende travsportutøvere i dag la grunnlaget for sine karrierer med den støtten de fikk av ham.

Lars har vært opptatt av å dele sine tilegnede kunnskaper med andre travsportsinteresserte. Mange har fått ny kompetanse og blitt inspirert av hans tanker og ideer. Kunnskapene formidles med både ydmykhet og autoritet på samme tid. Det har ført til at Lars har blitt en populær foredragsholder.

Lars har alltid stilt opp for Veikle Balder når foreningen har hatt bruk for de ulike kompetansene han besitter. Han har for eksempel vært skribent i medlemsbladet og dommer på Veikle Balders Landsfinale. I Veikle Balder er vi veldig glade for at Lars sa seg også villig til å være foredragsholder på foreningens aller første Kaldblodsseminar.