Invitasjon til Veikle Balders Landsfinale 2023

Invitasjon til Veikle Balders Landsfinale 2023

Publisert av Vidar Arnesen den 21.08.23.

Dagens hest 2022, Rapp Hera    Foto Susann Ervik

Invitasjon til Veikle Balders Landsfinale for 2-årige

kaldblodstravere på Biri Travbane 29. til 30.september 2023.

 Kaldblodsforeningen Veikle Balder inviterer med dette alle kaldblods-toårige hopper og hingster til Veikle Balders Landsfinale på Biri Travbane 29. og 30. september. Utstilte hester, som har oppfylt kvalifiseringskrav, gis fortrinn til Landsfinalen. Øvrige ledige plasser, inntil 40 hester av hvert kjønn, fordeles etter påmelding.

Kvalifikasjonskravene er:

Hopper: Sløyfe og stilt i kvalitet på lokalt unghestskue

Hingster: Sløyfe på lokalt unghestskue

Travprøven

Veikle Balders Landsfinale er en utstilling med eksteriørbedømmelse og en travprøve med vogn i løpsbanen. Travprøven vektlegges med inntil 10 poeng. Travprøven skal vise kjørbarhet, rytme og travmekanikk. Travprøven er kjørt i grupper på inntil 4 ekvipasjer.

Travprøven er på 1609 meter. I travprøven er kjørbarhet, rytme – og travmekanikk vurderingskriteriene. Hestene som skal ut i travprøve sammen, samles i oppsamlingsvolten ved inn / utkjøring av løpsbanen tre minutter før fastsatt tid for hver gruppe. Fra da av er ekvipasjene under plassjefens kommando. På plassjefens kommando kjører ekvipasjene ut i banen, «riktig» vei, til det røde 1609 metersmerket. Her voltes det to runder før starten går. Første hest i annet spor går frem i ledelse i utgangen av hver sving. På denne måten får alle gå i flere posisjoner. Farten bør på disse 1000 meterne ligge innenfor 2,15 – 2,30 og det er lederhesten som «setter» tempoet.

Fra 500 metersmerket og det er fritt til å kjøre i det tempoet som er best for hesten inn til mål. Det presiseres at det ikke skal kjøres i høyere fart enn den mestrer.

Under travprøven skal kusk ha godkjent hjelm og sikkerhetsvest. Det er påbudt med langvogn og slagreim.

Poengsetting travprøve:

Kjørbarhet 1-5 poeng

Travbevegelser og dynamikk 1-5 poeng

Til sammen inntil 10 poeng

Øvrig informasjon

Eksteriørdommere ved Veikle Balders Landsfinale 2023 vil være:

Autoriserte eksteriørdommere Lovise Mohaugen og Ingar Hagen og travtrenere Heidi Moen og Stine Marlen Bendiksen Frøhaug.

Travprøvedommere ved Veikle Balders Landsfinale vil være: travtrener Cato Antonsen og travtrener Gunnar Gjerstad.

Utstillingen starter fredag 29.sep. kl. 07.45 med registrering og informasjon, og avsluttes med semifinale/finale lørdag formiddag før rikstotokjøringen.

Premier ved årets Landsfinale vil være

Dagens hest:      Kr 20 000,- (Kåring foretas mellom beste hingst og beste hoppe)

Kvalitet I:            Kr 15 000,- (Best i sitt kjønn, men ikke Dagens Hest)

Kvalitet II:           Kr 10 000,-

Kvalitet III           Kr 6 000,-

3 semifinalister får hver kr. 4000,-

I tillegg kommer sølvpokal fra DNT, mønstringspremie gitt av Norsk Hestesenter til beste mønstrer, samt dekken til alle semifinalister og finalister sponset av AGRIA.

Alle deltagende hester får Veikle Balders sløyfe og grime fra AGRIA.

Veikle Balder tilbyr reisetilskudd på inntil kr 2000.- for 2-åringer som er oppstallet mer enn 30 mil fra Biri Travbane.

Omtale, filming og fotografering

Veikle Balder forbeholder seg retten til omtale, filming, fotografering og bildedeling samt å offentliggjøre program og resultat-opplysninger. Når hesten meldes til Landsfinalen gis Veikle Balder, og aktuell presse, tillatelse til publisering og deling i egne og andre media. Det innebærer både omtale, oversiktsbilder og bilder av den enkelte hest. Personer som mønstrer eller kjører hest, og andre personer i nærheten av hesten, vil kunne bli med på bildene. Eier av påmeldt hest er kjent med at det vil bli offentliggjort program, resultatlister og bilder hvor eiers navn med mer er bekjentgjort.

Påmelding

Påmeldingsavgiften vil være den samme som tidligere, kr 750,- Det forutsettes at ansvarlig utstiller er medlem i Veikle Balder. Bli Medlem - Veikle Balder

Påmelding fra 21. august og til og med 11. september. Innmeldingsavgiften må betales samtidig. Innmelding gjøres via: Veikle Balders Landsfinale 2023 (deltager.no)

Veikle Balder tar forbehold om tilstrekkelig påmelding for at Landsfinalen skal gjennomføres. Ved eventuell avlysning refunderes selvfølgelig innbetalt påmeldingsavgift.

Festmiddag

Fredag kveld ønsker vi å samle alle utstillere/eiere/oppdrettere til en felles middag og sosialt samvær i restauranten på Biri travbane. Her vil også premieutdelingen foregå og de som går videre til semifinalen på lørdag blir utvalgt. Det serveres middagsbuffet til en pris av kr 295,-. Drikke kommer i tillegg.

Påmelding til middagen tas fortrinnsvis imot på epost til sigfried.sokollek@rikstoto.no, eventuelt tlf. +47 908 58 586. Oppgi «Veikle Balder» ved bestillingen.

Overnatting

Veikle Balder har oppnådd en gunstig pris (enkeltrom 1035 kr/natt og dobbeltrom 1260 kr/natt) på overnatting på Honne Hotell og Konferansesenter. https://www.honne.no/

Ved bestilling, send helst e-post til post@honne.no og oppgi referansekode BK-0014.

Telefonbestilling 97 508 100.

Andre overnattingsalternativer ved Biri er:

Vertshuset V-E6, www.vertshusetv-e6.no

Biri Arena Overnatting, www.biriarenaovernatting.no

Her har ikke Veikle Balder noen avtaler.

Ved spørsmål om Landsfinalen, kontakt Majken Amundsen på telefon 977 67 330

eller Mona Gåsbakk på telefon 468 24 522. Evt. e-post til post@veiklebalder.no.

 

VELKOMMEN TIL HØSTENS KALDBLODS-MEETING PÅ BIRI!