Frykt til topps i Veikle Balders Allsidighetscup!

Frykt til topps i Veikle Balders Allsidighetscup!

Publisert av Renate Ugelstad den 07.02.23. Oppdatert 07.02.23.

Årets allsidige kaldblodstraver 2022 er kåret og vinneren er Frykt med rytter Rikke Stavik!

Molly Molina tok en sterk annen plass og Alm Sentan en flott tredje plass.

Vi gratulerer!

 

Allsidighetscupen 2022 har hatt rekordstor oppslutning med hele 40 ekvipasjer påmeldt. De yngste hestene var 4 år, og den eldste hesten 22 år gammel. Det var 19 påmeldte vallaker, 20 hopper og en hingst. Totalt var det 32 hester som har vært/er aktive i travet. 13 av disse er fortsatt aktive i travet. Til sammen er det løpt inn den nette sum av 3.590.727,- kr av disse 32 deltagerne!

 

1. plass: Frykt  med 2570 poeng (e. Steinsvad Eld  u. Kari Stjerna) 

Foto: Privat

Rikke Stavik og den 14 år gamle hoppa Frykt begynte sin reise sammen for 3,5 år siden. Da kunne Frykt ingenting innen ridning. Ekvipasjen deltok i Veikle Balder Mesterskapet 2021, og i Allsidighetscupen 2021 hvor de tok en fin femteplass.   I 2022 løsnet det for ekvipasjen innen konkurranseridning, og de var med på stevner nesten hver helg. De ble valgt ut til årets satsningsgruppe i sin rideklubb, Nordvest Hestesportsklubb, noe de syns er veldig gøy.  Dessverre ble det et fall og leggbrudd på rytter i juni, noe som var veldig ergelig da ekvipasjen var klar for LA og 1 meter, og gledet seg veldig til å delta i Veikle balder Mesterskapet. Nå skal Frykt kose seg som avlshoppe og er bedekt med Brenne Bas. 

I Allsidighetscupen har ekvispasjen deltatt i grenene dressur og sprang

 

2. plass: Molly Molina med 2230 poeng ( e. Mentor Mollyn  u. Ulsrud Gro)

Foto: Victoria Eriksen

Stevnesesongen 2022 har vært aktiv og gitt nye rekorder for Molly Molina og rytter Jeanette Feindt Berg. De har bl.a. tatt ny personlig rekord i LC:3 med 68,4% og LB:3 med 65%. Et høydepunkt har vært lagseier i feltritt med Konglunden Rideklubb.  Det er andre gangen denne ekvipasjen står på seierspallen i Allsidighetscupen , i fjorårets Allsidighetscup tok de også 2.plassen!

I Allsidighetscupen har ekvipasjen deltatt i dressur, sprang, feltritt og distanse.

 

3. plass: Alm Sentan med 1700 poeng ( e. Vinnikvikken  u. Bleikli Terna)

Foto: 

Alm Sentan  (21 år) og rytter Irene Undheim har deltatt i Allsidighetscupen siden det startet for første gang i 2020. I år tok de steget på pallen, og har deltatt i dressur, sprang og feltritt.  Alm Sentan avsluttet sin travkarriere i 2010 med 56.000,- kr innkjørt.

Irene beskriver Alm Sentan slik:

Alm Sentan er fødd i 2002, og kom til meg i 2010. Han har utvikla seg til ein rolig, fornuftig kar, som kan brukast til det meste. Vi startar både sprang, dressur og feltritt. Vi har tidligare år vore med i NM bruksridning, distanseritt, og montê på lokalkjøring. I dressur holder vi oss i Lett C, og som regel holder vi oss godt nede på resultatlista - men det kjekkaste er å delta, så får ridehestane ta seg av premiane. I sprang har han ein tendens til å ta med seg litt bommar, men han hoppar alt eg styrer mot, og er god på krappe svingar i omhopping. Vi har starta opp til 90 cm, men trives best i 80 cm. Vi holder oss foreløpig til travhopping, då galoppen blir litt for lang og framtung til at rytter tørr å kombinera den med hinder! I 2022 har vi vore oppe i 85 cm, og har ein 2. plass frå 75 cm som beste resultat. Feltritt (terrengdelen) er hans sterkaste side, der har han god respekt for hinder, og flyr avgårde. Vi fekk med oss ein knøttecup (60 cm) i 2022, og det enda med 3. plass. I ein alder av 21, er unge Sentan klar for å fly gjennom eit nytt stevneår - betre enn nokon gong!

 

Premiering

I tillegg til heder og ære vil 1.- 3. plass få premiesløyfe, diplom og premiedekken sponset av Agria

Det utbetales også pengepremier:

1. plass 5000,-kr, 2. plass 3000,-kr og 3. plass 2000,-kr

Alle deltagere får Veikle Balders rosett.

 

Ekstra Gavepremie!

Det trekkes en vinner av en ekstra gavepremie blant de øvrige deltagerne, en sjabrakk med Veikle Balder Logo.

Årets vinner er: Frk. Malena og rytter Karin Dahl. Gratulerer!

 

Resultater Veikle Balders Allsidighetscup 2022