Et møte med travdronningen Ulsrud Tea

Et møte med travdronningen Ulsrud Tea

Publisert av Sigmund Vister den 25.07.22.

Jeg ser henne komme mot meg på majestetisk vis. I hesteringen på Sørlandets travpark. Sammen med sin makker og trener Ove Kenneth. Kanskje litt arrogant med hode som veiver hit og dit og med bestemte skritt framover.  Hun skal få reisen ut av kroppen. De er kanskje sånn, dronninger....? Ikke vet jeg. 

Jeg drister meg til å spørre om det er tid til en liten stopp. Nå kan kanskje det magiske skje, at jeg får hilse på selveste Ulsrud Tea. Svaret er "selvfølgelig, det går fint". Og med ett er arrogansen borte. Jeg får både holde i og klappe Tea. Hun ser flott ut. Blank og fin i pelsen. Jeg ønsker lykke til med oppgaven som venter. Et bilde blir det også, før Tea signaliserer at nå får det være nok. Det magiske øyeblikket er over i løpet av et drøyt minutt.  

Som regel ser jeg fram til spennende oppgjør i alle travløp, med kamp om seieren helt til målstreken. Men i årets NM for kaldblodshopper håper jeg det blir en oppvisning av Tea, i hennes aller siste start. Det fortjener hun. Hun er naturlig nok også favoritt i spillet. Men som kjent " alle løp skal kjøres først" og " hun er også av kjøtt og blod", så den lille usikkerheten er alltid til stede. 

Det som for meg ble et flott minne fra møte i hesteringen, fortsetter i løpsbanen. Tea tar lett teten, drar unna i tøft tempo hele veien og vinner med flere lengder. Hun virker til å være i sitt livs form, i en alder av 15 år. Perfekt levert av Svein Ove Wassberg i sulkysetet. Ola Slåtsveen går bananas med mikrofonen og får publikum med seg opp til de store høyder. Seremonien blir tårevåt for mange og klumpen i halsen er tung å kjempe med. Eier Anita Wergeland bak solbrillene, Svein Ove under den tøffe kuskehjelmen og røslige Ove Kenneth som har kastet skyggelua. Tea rusler majestetisk rundt i banen mens nasjonalsangen spilles. Antagelig har hun mest lyst på en dusj og gulrøtter. Egentlig nokså ujålete til en dronning å være. Til slutt gjenstår bare den aller siste seiersdefileringen til stor applaus fra oss på tråkka. 

Så er det slutt. Og for en fantastisk karriere det ble. 226 starter ble det. 107 ganger har Tea krysset målstreken først. Nesten 9,5 millioner kroner innkjørt. Takk Ulsrud Tea for alle opplevelser du har gitt oss. Takk for alt du har bidratt med til norsk travsport og til kaldblodssporten spesielt. Takk for all inspirasjon og framtidshåp du har gitt til alle som jobber dag ut og dag inn med å få til resultater med akkurat sin hest. 

Og takk for at jeg endelig fikk møte deg.