Det er fortsatt noen ledige rom i Sikkilsdalen

Det er fortsatt noen ledige rom i Sikkilsdalen

Publisert av Vidar Arnesen den 22.07.23.

Foto Johanne Thomsen

 Veikle Balder ønsker medlemmene velkommen til det årlige seminaret i Sikkilsdalen 18 til 20. august 2023 

Sikkilsdalen har vært senter for Statens Hesteavlseter siden 1868 og regnes som arnestedet til den moderne hesteavlen i Norge. Den første hingsten som tjenestegjorde som avlshingst i statens regi i Sikkilsdalen var kaldblodstraverens stamfar, Veikle Balder. Sikkilsdalen ligger sørøst i Jotunheimen og kan by på vill og storslått natur.

I år har vi, tradisjonen tro, invitert dyktige foredragsholdere og spennende gjester.

Deltakerne må ta seg til Sikkilsdalsseter i løpet av fredag 18. august. Kl. 20.00 vil det bli informasjonsmøte med suppe og rundstykker. Lørdag legges det opp til turer utfra fysisk nivå. Det blir mulighet til å oppleve hestefølgene sammen med hestegjeterne. På ettermiddagen vil det bli foredrag med Brenne-oppdretteren Vidar Asgeir Brenne. Temaet bør være interessant for alle, men har et spesielt fokus på yngre deltakere.

Lørdag kveld samles vi til festmiddag i spisesalen. Måltidet tilberedes med lokale råvarer og kan absolutt anbefales!

Søndag formiddag vil det bli et nye foredrag. Statssekretær i LMD, Wenche Westberg vil fortelle om regjeringens arbeid med hesterelaterte spørsmål. Deretter vil Even Elvenes fortelle om Avlsstall-prosjektet og hvilke muligheter det gir for hestenæringen og landbruket.

Det er lagt inn romslige tidsrammer for alle foredragene, slik at det skal være muligheter for spørsmål og innspill fra tilhørerne.

Prisen er kr 2800,- pr. person. Det inkluderer: Overnatting (sengeklær inkludert) fra fredag til søndag. Suppe og rundstykker fredag kveld. Frokost med matpakke lørdag. Middag lørdag kveld og frokost på søndag. Ønsker du å bo i telt eller bobil kan du også delta. Da betales campingavgift direkte til Sikkilsdalsseter ved oppmøte. Det koster kroner 1 600,- for å følge vårt opplegg. Da er måltidene på Sikkilsdalseter inkludert.

Det er fortsatt noen få ledige plasser på seminaret. De ledige rommene har plass til tre og fire personer. Ta gjerne kontakt hvis du vil settes på reserveliste for enkelt- eller dobbeltrom.

Endelig påmelding er registrert når seminaravgiften er innbetalt, alt etter "Først til mølla-prinsippet". Kontonummer for betaling er 2050.31.83006. Husk å påfør betalingen navn på alle i reisefølget, slik at vi kan innkvartere dere i samme rom.

Gi beskjed til post@veiklebalder.no eller Vidar på tlf. 0047 951 38 620, hvis dere vil ha med hund eller har matallergier.

For mer informasjon om Sikkilsdalseminaret, se Sikkilsdalseminaret (veiklebalder.no)

 

Velkommen!