Åmotslynet til topps i  Allsidighetscupen 2023

Åmotslynet til topps i Allsidighetscupen 2023

Publisert av Renate Ugelstad den 25.02.24. Oppdatert 27.02.24.

Årets allsidige kaldblodstraver 2023 er kåret og vinneren er Åmotslynet med rytter/kusk Ida Kjøren Lefstad!

Røyns Petter og Hilde Pettersen Vik tok en sterk annen plass og Sundmin og Marion Kleveland en flott tredje plass.

Vi gratulerer!

Veikle Balders Allsidighetscup 2023 har hatt 39 deltagere, 20 hopper og 19 vallaker. De yngste hestene var 5 år gamle og den eldste 23 år.  25 av de deltagende hestene har vært/er aktive i løpsbanen, 7 av disse er fortsatt aktive.

Åmotslynet og rytter Ida Kjøren-Lefstad har ligget i tet hele året, mens det har vært en tett kamp om andre og tredje plassen. Både Røyns Petter og Sundmin er fortsatt aktive i travet, mens Åmotslynet gikk siste løp i 2018.

1. plass: Åmotslynet med 4265 poeng.  (e. Steinsvad Eld  u. Simrona)

"Åmotslynet (14 år) og rytter Ida Kjøren-Lefstad (15 år) har hatt en super sesong. De har deltatt på dressur, sprang , feltritt , distanse, dressurkjøring og presisjonskjøring. Lynet er en allsidig hest som er med på alt rytter byr på. De har mange fine minner å se tilbake på og noen av de største er nok at de var på laget som tok 1. plass i Trøndersk både i sprang og feltritt. Tok 3. plass i grenmesterskap sprang på Veikle Balder Mesterskapet. At det ble 1. plass i både dressurkjøring og presisjonskjøring står også høyt da de har deltatt kun på 2 kjørestevner. Ekvipasjen er gode på Cuper og sanket hele 2 1. plasser og 2 2. plasser i cuper som har gått i kretsen. Men aller mest koser de seg i hverdagen med leik og trening som viser resultater når de er ute og stiller til stevner. Lynet elsker å vise seg frem."

I allsidighetscupen har ekvipasjen deltatt i grenen sprang, dressur, feltritt, distanse og kjøring.

2. plass: Røyns Petter med 3135 poeng. (e. Fjord Jerven  u. Røyns Blessa)

"Røyns Petter og jeg har vært et team siden han var et halv år gammel. At han skulle bli en så fin allrounder hadde jeg ikke forventet, selv om den allsidige treningen har vært med oss hele veien. Stevneåret 2023 har vært svært innholdsrikt. I tillegg til å ha vært aktiv på travbanen, har Petter`n også levert godt i andre grener. Han har tatt 1. plass i både dressur, sprang, kjøring og travløp. Vi startet også vårt første feltrittsstevne, og selv om det var skrekkblandet fryd, gav det mersmak!

Vi har virkelig blitt bitt av sportskjøring-basillen, hvor maraton er vår favorittkonkurranse. Petter`n er helt rå, og er så utrolig lydhør og tilpassningsdyktig i møte med hindrene.

Med en hest som tidvis har vært i full løpsform, har vi på noen av dressurkonkurransene opplevd å ha litt mer energi enn man ønsker. Men det er helt greit, når man ønsker å være med på alt samtidig. Jeg er også skråsikker på at han aldri hadde tatt sin første totoseier i fjor høst, uten den allsidige satsningen. Han ble faktisk klubbmester i dressur bare fire dager før han tok sin første totseier. Det er kult!

Jeg er heldig som har en bestevenn som Petter`n, som gir alt for meg, alltid! Jeg er utrolig stolt over hva vi har fått til sammen."

I allsidighetscupen har ekvipasjen deltatt i grenene sprang, dressur, feltritt kjøring og travløp.

3. plass: Sundmin med 2915 poeng. (e. Mørtvedt Jerkeld  u. Lykkje Elise)

"Dette året er det året med hest hvor vi har hatt minst ambisjoner siden 2016. Marion fødte barn i mars og selv om hun var rekordtidlig oppe på hesteryggen, så ble sesongen ytterligere avstumpet da Sundmin dessverre skadet seg utpå våren. Halve året gikk før vi kom igang. Vi har også startet få klasser fordi vi er så redd at han skal skade seg igjen. Pluss at to små gutter synes lange stevnedager blir litt mye. På tross av det har vi fått med flotte resultater i både sprang, kjøring, dressur og ikke minst feltritt hvor Sundmin ble Trøndersk mester. Han har også fått fine premier i både monteløp og lokalkjøringer. Fine hesten som fungerer like fint i konkurranse som i barneridning og på kanefart. Vi er så takknemlige som har en så fin hest."

I allsidighetscupen har ekvipasjen deltatt i grenene sprang, dressur, feltritt, kjøring og travløp

Premiering

I tillegg til heder og ære vil 1.- 3. plass få premiesløyfe, diplom og premiedekken sponset av Agria

Det utbetales også pengepremier:

1. plass 5000,-kr, 2. plass 3000,-kr og 3. plass 2000,-kr

Alle deltagere får Veikle Balders rosett.

Ekstra gavepremie

Det trekkes en vinner av en ekstra gavepremie blant de øvrige deltagerne, en sjabrakk med Veikle Balder Logo.

Årets vinner er: Lonegullet og rytter Gunhild Bekkevold Larsen. Gratulerer!